Πολωνία: «Δεν έχουμε στείλει, ούτε θα στείλουμε μαχητικά στην Ουκρανία» – Περιμένει το ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ο Πούτιν

Η Πολωνία δεν έχει στείλει και δεν πρόκειται να στείλει τα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης.

Ο Marcin Przydacz, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Zet:

«Δεν θα ανοίξουμε τα αεροδρόμιά μας και τα πολωνικά αεροπλάνα δεν θα πολεμήσουν για την Ουκρανία … Τα πολωνικά αεροπλάνα δεν θα πολεμήσουν για την Ουκρανία».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Πιότρ Μιούλερ, ανέφερε ότι δεν είχε ληφθεί τελική απόφαση, μετέδωσε το Associated Press. Είπε ότι η απόφαση για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών παρουσίαζε κινδύνους και ήταν ένα «πολύ λεπτό θέμα».

Τα σχόλια έρχονται αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να βοηθήσουν το Κίεβο να αποκτήσει περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη για να καταπολεμήσει τη ρωσική εισβολή και να διατηρήσει τον έλεγχο του εναέριου χώρου του.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει μια πρόταση βάσει της οποίας η Πολωνία θα προμήθευε στο Κίεβο μαχητικά της σοβιετικής εποχής και με τη σειρά της θα λάβει αμερικανικά F-16 για να αναπληρώσει την απώλεια τους.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί