Ποια πόλη στις ΗΠΑ θα υψώσει για ένα μήνα την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την αμερικανική μετά από αίτημα φοιτήτριας

Μια πόλη των ΗΠΑ αποφάσισε να υψώσει για ένα μήνα την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την αμερικανική με αφορμή το Μεσανατολικό και έκτοτε έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις, ενώ, όπως αναφέρεται, υπάρχουν φόβοι για επεισόδια.


Μια πόλη των ΗΠΑ αποφάσισε να υψώσει για ένα μήνα την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την αμερικανική με αφορμή το Μεσανατολικό και έκτοτε έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις, ενώ υπάρχουν φόβοι για επεισόδια.

Το περιστατικό διαδραματίζεται στην πόλη North Andover στη Μασαχουσέτη και η New York Post αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν στις 16 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την αρχή του βομβαρδισμού της Γάζας.

Τότε, μια φοιτήτρια κατέθεσε αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο να υψωθεί η σημαία, σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, καθώς μια μέρα πριν είχε γίνει αντίστοιχη κίνηση για το Ισραήλ. Το συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα, αλλά μετά από έξι ώρες άλλαξε τον κανονισμό για τις σημαίες, ώστε να μην δημιουργηθούν αντίστοιχα επεισόδια.

Ειδικότερα, μέχρι τότε μπορούσε κάθε κάτοικος να ζητήσει να υψωθεί σημαία για οποιοδήποτε λόγο, αφού οι στύλοι θεωρούνται «δημόσιο φόρουμ». Υπό τον φόβο αντιδράσεων για το Μεσανατολικό όμως, αυτό άλλαξε και πλέον επιτρέπονται μόνο σημαίες με ουδέτερο περιεχόμενο ή για κυβερνητικούς λόγους.

Εντούτοις, δεν ακυρώθηκαν οι εγκρίσεις που είχαν δοθεί σε αιτήματα πριν την αλλαγή του νόμου, οπότε για ένα μήνα η παλαιστινιακή σημαία πρόκειται να κυματίζει δίπλα στην αμερικανική.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί