Οργισμένοι Ιταλοί Δήμαρχοι «χτυπιούνται» σε μηνύματά τους προς τους πολίτες: «Kαθίστε σπίτι!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματικά οργισμένες αντιδράσεις από τοπικούς άρχοντες στη γειτονική χώρα.

«Δεν είσαι ο Γουίλ Σμιθ. Πηγαίνει σπίτι!», είπε ο δήμαρχος της Καλάμπρια σε έναν πολίτη, τον οποίο τυχαία συνάντησε στον δρόμο αντί να βρίσκεται στο σπίτι. Δεν είναι όμως ο μόνος δήμαρχος που έχει βγει εκτός εαυτού με τους πολίτες, που δεν ακολουθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.


Πολλοί δήμαρχοι, κυρίως από τη νότια Ιταλία, προσπαθούν να εξηγήσουν στους πολίτες, που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα, την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Κάποιοι μάλιστα άρχισαν τις απειλές, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Καμπάνια, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά, «Ενημερώθηκα πως κάποιοι θέλουν να κάνουν πάρτι αποφοίτησης με πυροτεχνήματα. Θα τους στείλουμε την αστυνομία! Αλλά, θα την στείλουμε με φλογοβόλα».

Μάλιστα, μερικοί πολίτες, αψηφώντας τον κίνδυνο διάδοσης του ιού, επισκέφθηκαν τις κομμώτριες και τα κέντρα αισθητικής, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά οδήγησε τους δημάρχους να βγουν εκτός ελέγχου και μερικοί να απειλήσουν τους πολίτες, για να τους αναγκάσουν να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος του Μπάρι προκειμένου να εξασφαλίσει την υγεία των δημοτών του, βγήκε ο ίδιος στους δρόμους και παρακαλούσε τους ανθρώπους να γυρίσουν στα σπίτια τους.

«Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, δεν το καταλαβαίνετε; Θα με αρρωστήσετε και εμένα, θα πάω από καρδιακή προσβολή», είπε σε αυτούς που ήταν στα πάρκα και στις παραλίες.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί