Η Ρωσία δεν συμμετείχε σήμερα στην συνεδρίαση του ΟΑΣΕ την οποία συγκάλεσε η Ουκρανία, ζητώντας εξηγήσεις για τις μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είναι μια από τις λίγες πολυμερείς πλατφόρμες στις οποίες συνομιλούν μεταξύ τους οι ανατολικές με τις δυτικές χώρες.
Μια από τις Συνθήκες που είχαν υιοθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τον ΟΑΣΕ είναι και το λεγόμενο «Έγγραφο της Βιέννης» για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας, που προβλέπει διαφάνεια μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των 57 χωρών μελών του.
«Δυστυχώς, αλλά χωρίς αμφιβολία δεν προκαλεί έκπληξη, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν ήρθε σήμερα» είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Μάικλ Κάρπεντερ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Η Ρωσία όχι μόνο αρνήθηκε να λάβει υπόψη της τις θεμιτές ανησυχίες της Ουκρανίας για την ασφάλειά της, αλλά αρνήθηκε ακόμη και να συμμετάσχει» σε συνομιλίες με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου, πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.
Με ανάρτησή της στο Twitter η γαλλική αποστολή στον ΟΑΣΕ κάλεσε τη Μόσχα, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να «αποκλιμακώσει την κρίση» και «να δεσμευτεί εποικοδομητικά στη διπλωματική οδό».
photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άσκηση ετοιμότητας αύριο σε σταθμούς της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) στο υπόγειο τμήμα
- Έκκληση του Σ. Φάμελλου στα κόμματα να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας
- Βουλή: Η κοινονοβουλευτική “αντιμαχία” Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη
- Και πάλι πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στον δήμο Ωρωπού
- Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
- Με απινιδωτές εξοπλίζεται το Μετρό της Αθήνας
- Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος 49χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία 64χρονου
- ΕΛΑΣ: 4 νεκροί και 507 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Μάρτιο στην Αττική
- Το Ιράν έπληξε βάση στην Ιορδανία – ΒΙΝΤΕΟ
- Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για δημόσιο κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης









