Ο Ζελένσκι είπε ότι ονειρεύεται έναν “πλανήτη των σκύλων” για να τερματιστούν οι γεωπολιτικές κρίσεις στον κόσμο

Ο Ζελένσκι μίλησε στο φόρουμ NEXT του πρακτορείου Reuters μέσω βιντεοκλήσης και δήλωσε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ίσως να αποδειχθεί πιο άξιος να διαχειριστεί τα παγκόσμια προβλήματα.

«Μερικές φορές (…) βλέπω όλους αυτούς τους πολέμους ή τις κρίσεις, όπως αυτή της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι μόνο η Ουκρανία, παντού (υπάρχουν κρίσεις), στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μερικές φορές τα βλέπω αυτά και σκέφτομαι ότι ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να γίνει αυτός ο πλανήτης «Πλανήτης των σκύλων», είπε απαντώντας στην ερώτηση ποιο είναι το πράγμα που τον κάνει ακόμη να γελά.

Ο Ζελένσκι είπε ότι τα σκυλιά του είναι αυτά που του προσφέρουν λίγες στιγμές χαλάρωσης και «είναι πάντα αστεία».

«Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους, πραγματικά», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ουκρανία έχει σχέδιο στον αγώνα της εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αντεπίθεσή της αλλά και το γεγονός ότι οι ηγέτες των Δυτικών χωρών έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Μέση Ανατολή. Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα επιτύχουν τους στόχους τους στο πεδίο της μάχης φέτος.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν είναι σαφές τι θα σημάνει αυτό για την χώρα του. Τόνισε ότι επαφίεται στους Αμερικανούς να επιλέξουν τον πρόεδρό τους, μολονότι οι Ουκρανοί ανησυχούν επειδή ορισμένες φωνές εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ζητούν να περιοριστεί η οικονομική στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

«Αν οι ΗΠΑ αλλάξουν στάση (…) στο Κογκρέσο ή τον Λευκό Οίκο, αν αλλάξουν την εξωτερική πολιτική (…) Θα πολεμήσουμε χωρίς εσάς, πρέπει να καταλάβετε τον λαό μας: η ελευθερία είναι η σημαντικότερη αξία που έχουμε και κανείς δεν θα την χαρίσει, ακόμη και αν οι μεγάλοι ηγέτες προσπαθήσουν να μας πιέσουν», ανέφερε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί