Με νέο πακέτο μείωσης φόρων δια χειρός Τραμπ επιστρέφει στην κανονικότητα η αμερικανική οικονομία

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπογραμμίζουν την ανάγκη για μείωση των φόρων,

αλλά και για την προστασία των επιχειρήσεων από τα χρέη τους, στο πλαίσιο ενός νέου νομοσχεδίου για τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, ενώ εμποδίζουν μία προσπάθεια των Δημοκρατικών να απαιτήσουν διαφάνεια για ένα πρόγραμμα άνω των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σημείο αναφοράς τις μικρές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταρτίσει τη λίστα των δικών του προσωπικών επιθυμιών προς το Κογκρέσο.

Μεταξύ αυτών, μειώσεις στη φορολογία της μισθοδοσίας, αλλά και μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις στα επιχειρηματικά γεύματα και τη διασκέδαση, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι συγκρούονται πολιτικά με τους Δημοκρατικούς για το επόμενο πλαίσιο της νομοθεσίας, με στόχο οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού.

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, έδωσε έμφαση στην απαίτησή του για την προστασία των επιχειρήσεων από την υποβολή μηνύσεων που σχετίζονται με τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, στο πλαίσιο οποιουδήποτε νέου νομοσχεδίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι επεξεργάζονται ένα «πολύ συγκεκριμένο» νομοθετικό μέτρο, το οποίο δε θα προστατεύει τις επιχειρήσεις που είναι ένοχες για «προφανή αμέλεια» (απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις).

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί