• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» την ώρα των εκλογών

Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» την ώρα των εκλογών

Ο αξιωματούχος του κόμματος διεμήνυσε ότι η ψηφοφορία δεν έχει διακοπεί από την επίθεση, προσθέτοντας ότι δεν έχει χαθεί ούτε ένα έγκυρο ψηφοδέλτιο μέχρι τώρα.

Η ιστοσελίδα του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» υπέστη μια «επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS)» κατά την έναρξη της εσωκομματικής αναμέτρησης για την ανάδειξη των υποψηφίων του κόμματος στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα του Κόμματος, Σεργκέι Περμίνοφ.

«Αρχικά, η ψηφοφορία διεξαγόταν κανονικά. Κάποια στιγμή, παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στις ψήφους που καταθέτονταν στη διάρκεια της ψηφοφορίας. Μετά από λίγο, η τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας μας, εντόπισε μια επίθεση DDoS», επεσήμανε ο κ. Περμίνοφ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του κόμματος.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο αξιωματούχος του κόμματος, χρειάστηκαν δύο ώρες για να μειωθούν οι ψεύτικοι ψήφοι, ενώ τώρα αποκαθίσταται η φυσιολογική λειτουργία.

«Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία blockchain και όλα τα δεδομένα έρχονται σε εμάς κρυπτογραφημένα, περνώντας από διάφορα στάδια επαλήθευσης. Όλα τα ψηφοδέλτια είναι ανώνυμα – δεν έχουμε πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των ψηφοφόρων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον δράστη της επίθεσης. Κατά συνέπεια, πρέπει να επεξεργαστούμε όλες τις ψήφους από την αρχή, μηδενός εξαιρουμένης, ενώ προσπαθούμε να μην χάσουμε καμία από τις έγκυρες ψήφους» διευκρίνισε ο κ. Περμίνοφ.

sputnik / photo pexels