Κρεμλίνο: Μόνο έτσι θα μιλήσουμε με τις ΗΠΑ

Τι ειπώθηκε

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Αλλά θα συμφωνήσουν μόνο εάν υπάρξει μια περιεκτική συζήτηση για όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε την Τρίτη ότι η διπλωματική αποστολή είχε μόνο «προσωρινές» επαφές με την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα την Παρασκευή. Την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, θα συζητήσουν «τις διμερείς σχέσεις, πώς μπορούμε να προχωρήσουμε και αν υπάρχει πιθανότητα να μην καταστραφούν εντελώς οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις».


Η Μόσχα έχει αρκετή «πολιτική βούληση» για συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, αλλά είναι «για μια συνολική συζήτηση όλων των θεμάτων», κατέστησε σαφές ο Πεσκόφ αργότερα μέσα στην ημέρα. Αναφέρθηκε επίσης στον Ρώσο πρόεδρο: “[Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν] έχει επανειλημμένα πει ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και ότι θεωρούμε απαραίτητο να συζητήσουμε όλα τα θέματα ολοκληρωμένα. Δεν μπορείτε να βγάλετε ορισμένα θέματα από το γενικό πλαίσιο, το οποίο τώρα κυριαρχεί στις διμερείς σχέσεις».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί