ΤΟΞΙΚΑ αέρα στο Οχάιο! Το αποκαλούν το «ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ των ΗΠΑ» – Καταγγελίες για «αποσιώπηση», vid

Το γεγονός δεν έτυχε της κάλυψης που του αναλογούσε από τα "μεγάλα ΜΜΕ"!

Γύρω στις 9 μ.μ. στις 3 Φεβρουαρίου, ένα τρένο εκτροχιάστηκε στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, ένα χωριό περίπου 4.700 κατοίκων περίπου 50 μίλια βορειοδυτικά του Πίτσμπουργκ.

Περίπου 50 από τα 150 βαγόνια του τρένου βγήκαν από τις γραμμές στη διαδρομή του από το Madison, Ill., στο Conway, Pa.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, το τρένο, το οποίο εκμεταλλευόταν η Norfolk Southern, μετέφερε χημικά και εύφλεκτα υλικά, με χλωριούχο βινύλιο, ένα τοξικό εύφλεκτο αέριο, που απασχολούσε περισσότερο τους ερευνητές.

Μια τεράστια φωτιά ξέσπασε από τον εκτροχιασμό, στέλνοντας πυκνό τοξικό καπνό στον ουρανό πάνω από την πόλη.

Οι κάτοικοι και στις δύο πλευρές των συνόρων Οχάιο-Πενσυλβάνια έλαβαν εντολή για εκκένωση, καθώς ο κυβερνήτης Μάικ Ντε Γουάιν του Οχάιο σήμανε συναγερμό για πιθανή έκρηξη.

Αμέσως μετά τον εκτροχιασμό, περίπου 1.500 έως 2.000 κάτοικοι στην Ανατολική Παλαιστίνη κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπό τον φόβο ανεξέλεγκτης έκρηξης, οι αρχές διεξήγαγαν ελεγχόμενη απελευθέρωση των τοξικών υλικών από πέντε βυτιοφόρα βαγόνια στις 6 Φεβρουαρίου και το περιεχόμενο εκτράπηκε σε μια τάφρο και κάηκε.

Τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Όπως ήταν φυσικό ο εκτροχιασμός και η απελευθέρωση τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα που ταξίδεψαν για πολλά χιλιόμετρα προκάλεσαν ανησυχίες στους κατοίκους για ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον.

Στις 10 Φεβρουαρίου η Ε.Π.Α. (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) ανακοίνωσε ότι:

«περίπου 20 σιδηροδρομικά βαγόνια αναφέρθηκε ότι μετέφεραν επικίνδυνα υλικά. Χημικές ουσίες όπως το χλωριούχο βινύλιο, ο ακρυλικός βουτυλεστέρας, ο ακρυλικός αιθυλεξυλεστέρας και ο μονοβουτυλαιθέρας της αιθυλενογλυκόλης ήταν γνωστό ότι απελευθερώθηκαν και συνεχίζουν να απελευθερώνονται στον αέρα, το επιφανειακό έδαφος και τα επιφανειακά ύδατα».

Μόλις 2 ημέρες μετά όμως και παρά το ότι οι κάτοικοι συνέχισαν να παραπονιούνται για την έντομη μυρωδιά, η συγκεκριμένη Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «δεν έχει εντοπίσει ρύπους σε επίπεδα συναγερμούς».

Αν και επίσημα έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι από τον εκτροχιασμό, πολλοί είναι εκείνοι αμφισβητούν πόσο ασφαλής είναι η περιοχή.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε δημοσιεύματα ειδήσεων, ορισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ψάρια και βάτραχοι πέθαιναν στα τοπικά ρέματα. Μερικοί μοιράστηκαν εικόνες νεκρών ζώων ή είπαν ότι μύριζαν χημικές οσμές στην πόλη.

Η σύλληψη ενός δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τον εκτροχιασμό οδήγησε σε διαδικτυακή κριτική για την απάντηση των αρχών επιβολής του νόμου.

Οι κάτοικοι έχουν παραπονεθεί για πονοκεφάλους και αδιαθεσία μετά τον εκτροχιασμό.

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί