• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε κλοιό εκλογών οι ΗΠΑ – Μπαίντεν για Τραμπ: «Δεν θέλει εκλογές»

Σε κλοιό εκλογών οι ΗΠΑ – Μπαίντεν για Τραμπ: «Δεν θέλει εκλογές»

Ετοιμάζονται οι αριστεροί για να ξαναμπούν στον Λευκό Οίκο.

Προοδευτικοί και μετριοπαθείς, οι Δημοκρατικοί θέλουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο στη διάρκεια του ψηφιακού συνεδρίου του κόμματος που ξεκινά σήμερα προκειμένου να ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν ότι επιθυμεί να καταστρέψει τα αμερικανικά ταχυδρομεία για πολιτικούς σκοπούς.

Καταγγέλλοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπαθεί «να σαμποτάρει τις εκλογές», η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανήγγειλε χθες ότι το σώμα θα συγκληθεί εκτάκτως αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εγκρίνει νομοσχέδιο που θα εμποδίσει οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ταχυδρομείων.

Περισσότεροι Αμερικανοί αναμένεται να επιλέξουν φέτος την επιστολική ψήφο, μία μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως ο 74χρονος Τραμπ είναι αντίθετος σε αυτή, φοβούμενος ότι θα υπάρξει νοθεία η οποία θα ευνοήσει τον 77χρονο Μπάιντεν.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι δεν προσπαθεί «καθόλου» να δημιουργήσει προβλήματα στην αμερικανική υπηρεσία ταχυδρομείων, οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις παραδόσεις, κρύβεται η επιθυμία του να υπονομεύσει τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα ο Μπάιντεν σχολίασε ότι ο Τραμπ «δεν θέλει εκλογές».

(φωτο:screenshot)