Ρωσία σε Ζελένσκι: Αποκλεισμός μας από το Σ.Α. του ΟΗΕ θα γίνει μόνο με διάλυση του Οργανισμού

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) είναι δυνατός μόνο εάν ολόκληρος ο οργανισμός διαλυθεί και δημιουργηθεί εκ νέου, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Σχολιάζοντας τις εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αφαιρεθεί από τη Ρωσία το καθεστώς μόνιμου μέλους του ΣΑΗΕ, ο Πολιάνσκι είπε ότι αυτές οι δηλώσεις «δεν αντέχουν σε εξέταση».
«Φυσικά, όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτό το σενάριο θα είναι δυνατό μόνο εάν ο ΟΗΕ διαλυθεί και δημιουργηθεί εκ νέου» είπε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, καθήκον του Κιέβου ήταν να «ξεσηκώσει» τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία κουράζονται όλο και περισσότερο από το ουκρανικό ζήτημα.

«Τόσο ο Ζελένσκι όσο και ο απεσταλμένος της Ουκρανίας στον ΟΗΕ χάνουν το χρόνο τους, ισχυριζόμενοι κατά καιρούς ότι εμείς [η Ρωσία] δεν έχουμε δικαίωμα σε αυτήν την έδρα [Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ], ότι τη διατηρήσαμε παράνομα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης» σχολίασε. «Αυτό είναι εντελώς ανοησία, το έχουμε εξηγήσει, και ακόμη και αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν δώσει τις δέουσες διευκρινίσεις».

Νωρίτερα, ο Πολιάνσκι είπε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επετράπη να μιλήσει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη εξ αποστάσεως και χωρίς προηγούμενες διαβουλεύσεις με άλλα μέλη του Συμβουλίου, κάτι που παραβιάζει την υπάρχουσα πρακτική.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ουκρανός ηγέτης προέτρεψε τον ΟΗΕ να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος, και να την αποκλείσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η χώρα έχει το καθεστώς μόνιμου μέλους και το δικαίωμα βέτο.

(Skai – φωτο:unsplash)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί