Ομπάμα και Κλίντον ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ του γέρο-Μπάιντεν

Συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική του εκστρατεία ο ένας, φόρος τιμής για αστυνομικό που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος ο άλλος:

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, αντίπαλοι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα βρεθούν αμφότεροι σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός θα παραστεί σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία στο πλευρό δύο προκατόχων του: του Μπιλ Κλίντον (1993-2001) και του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017).

Ήδη η προεκλογική του ομάδα εκτιμά ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθεί «ιστορικό» ποσό περισσότερων από 25 εκατ. δολαρίων.

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση κοστίζουν από 250 έως 500.000 δολάρια, σύμφωνα με Δημοκρατικό που έχει γνώση. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι αναμένεται να παραστούν σε αυτή. Εξάλλου υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς διαδικτυακή εκδήλωση με τους τρεις άνδρες προς 25 δολάρια.

Ο Στίβεν Κολμπέρ, γνωστός παρουσιαστής της αμερικανικής τηλεόρασης, θα συντονίσει συζήτηση μεταξύ του Μπάιντεν, του Κλίντον και του Ομπάμα στο διάσημο Radio City Ηall της Νέας Υόρκης, όπου θα λάβει χώρα όλη η εκδήλωση.

Μουσικοί, όπως η Lizzo και η Queen Latifah, θα τραγουδήσουν, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τους πάρει φωτογραφία μαζί με τον 42ο, τον 44ο και τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ η διάσημη φωτογράφος Άνι Λίμποβιτς καταβάλλοντας τουλάχιστον 100.000 δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύθηκε την εκδήλωση αυτή για να ζητήσει από τους υποστηρικτές του να κάνουν δωρεές στην εκστρατεία του. «Το καρτέλ των Ομπάμα- Κλίντον πιστεύει ότι θα μας κερδίσει αύριο, αλλά έχω κάτι που αυτοί δεν θα έχουν ΠΟΤΕ», τόνισε σε ανάρτησή του χθες Τετάρτη αναφερόμενος στους υποστηρικτές του.

Η ηλικία και η κατάσταση της υγείας του 81χρονου Μπάιντεν προκαλούν ανησυχία, καθώς αν επανεκλεγεί θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος που έχει εκλεγεί ποτέ στην προεδρία των ΗΠΑ.

(απεμπε-απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί