Οι όροι του Μεντβέντεφ για «ειρήνη» στην Ουκρανία

Διαβάστε την ανάρτηση του πρώην προέδρου της Ρωσίας:

«Σχετικά με τη «φόρμουλα ειρήνης» των Ναζί του Κιέβου, τις ελβετικές «ειρηνευτικές διασκέψεις» και την πραγματική βάση των διαπραγματεύσεων:

Όταν ακούω την έκφραση «Η φόρμουλα ειρήνης του Ζελένσκι», νιώθω ένα ακαταμάχητο αίσθημα αηδίας, που γρήγορα μετατρέπεται σε αίσθημα ντροπής από τον κακό σουρεαλισμό αυτού που συμβαίνει. Άλλωστε, όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά, συμπεριλαμβανομένων των άγνωστων δυτικών ψευτών, ότι ακόμη και σε πολύ απλούστερες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί είτε με την αμοιβαία βούληση των μερών στη βάση ενός εύλογου συμβιβασμού, είτε μέσω του παράδοση ενός εκ των μερών της σύγκρουσης.

Η βούληση της λεγόμενης πρώην Ουκρανίας να διαπραγματευτεί δεν είναι ορατή. Σε κάθε περίπτωση, με βάση την αναγνώριση της πραγματικότητας, όπως είπε χθες ο V.V. Putin. Η μόνη διέξοδος είναι να φτιάξεις τη δική σου ρωσική συνταγή, ήρεμη και αρκετά ρεαλιστική. Για παράδειγμα, όπως αυτό:

  1. Αναγνώριση από την πρώτη (εφεξής «Ουκρανία») της ήττας στη στρατιωτική συνιστώσα της σύγκρουσης. Πλήρης και άνευ όρων παράδοση της «Ουκρανίας» που εκπροσωπείται από τη νεοναζιστική κλίκα στο Κίεβο. Αποστρατιωτικοποίηση της «Ουκρανίας» και την απαγόρευση δημιουργίας παραστρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη της στο μέλλον.
  2. Αναγνώριση του ναζιστικού χαρακτήρα της «Ουκρανίας» από τη διεθνή κοινότητα. Αναγκαστική αποναζοποίηση όλων των κυβερνητικών οργάνων υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.
  3. Δήλωση απώλειας από τον ΟΗΕ της διεθνούς νομικής προσωπικότητας και της αδυναμίας οποιουδήποτε από τους νομικούς διαδόχους της να ενταχθούν σε στρατιωτικές συμμαχίες χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας.
  4. Παραίτηση όλων των συνταγματικών αρχών της «Ουκρανίας» και άμεση διεξαγωγή εκλογών για το προσωρινό κοινοβούλιο της αυτοδιοικούμενης επικράτειας “Ουκρανία”.
  5. Έγκριση από το προσωρινό κοινοβούλιο νόμων για την καταβολή όλων των απαιτούμενων αποζημιώσεων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών στους συγγενείς των νεκρών πολιτών της χώρας μας και των πληρωμών για βλάβη στην υγεία των τραυματιών. Θέσπιση διαδικασίας αποζημίωσης για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε συνιστώσες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  6. Επίσημη αναγνώριση από την προσωρινή βουλή της «Ουκρανία», ότι ολόκληρη η επικράτειά της είναι έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έγκριση πράξης επανένωσης εδαφών της «Ουκρανίας» με Ρωσία.
  7. Αυτοδιάλυση της προσωρινής βουλής. Αναγνώριση της πράξης της επανένωσης από τον ΟΗΕ.

Αυτή είναι μια συμβιβαστική θέση, σωστά; Νομίζω ότι ακριβώς σε αυτή τη βάση μπορούμε να επιδιώξουμε μια καλοπροαίρετη συναίνεση με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του αγγλοσαξονικού κόσμου, και να πραγματοποιήσουμε παραγωγικές συνόδους κορυφής, βασιζόμενοι στην αμοιβαία κατανόηση των στενών μας φίλων – των δυτικών εταίρων μας».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί