όπου σχεδιάζει να ζει κάποιους μήνες του χρόνου με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Το 73% των Καναδών που ρωτήθηκε από το ινστιτούτο Angus Reid εκτιμά ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πρέπει να πληρώσουν «οι ίδιοι» όλα τα έξοδα που συνδέονται με τη διαμονή τους στον Καναδά, ιδίως τις δαπάνες για την ασφάλειά τους.
Ένας στους πέντε Καναδούς (19%) θα αποδεχόταν να πληρώσει ένα μέρος του κόστους και μονάχα το 3% όλον τον λογαριασμό, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη με τη συμμετοχή 1.154 προσώπων.
Καναδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το κόστος που σχετίζεται με την προστασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται σε περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (1,2 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο.
Η καναδική κυβέρνηση δεν έχει, εντούτοις, αποφασίσει ακόμη εάν θα τα αναλάβει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.
«Το Κεμπέκ δεν πρέπει να το πληρώσει αυτό» υποστήριξε από την πλευρά του ο Ιβ Φρανσουά Μπλανσέ, ο επικεφαλής του Μπλοκ του Κεμπέκ, του κόμματος των αυτονομιστών στο κοινοβούλιο του Καναδά.
Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας στον Καναδά, όπου το 69% των πολιτών είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του.
Το 50% των Καναδών δηλώνει «αδιάφορο» για την επιθυμία του πριγκιπικού ζεύγους να περάσει περισσότερο χρόνο στον Καναδά.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









