Κένεντι για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του: «Αυτό βρήκαν στον εγκέφαλό μου»

Δημοσίευμα στις ΗΠΑ βάζει «φωτιά» στην προεδρική κούρσα.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Robert F Kennedy Jr, αποκάλυψε ότι ένα παράσιτο (σκουλήκι) έφαγε μέρος του εγκεφάλου του και στη συνέχεια πέθανε μέσα στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κ. Κένεντι έκανε την παράξενη παραδοχή κατά τη διάρκεια μιας κατάθεσης που έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας διαζυγίου του το 2012.

Φέρεται να είπε ότι είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει «γνωστικά προβλήματα» και απώλεια βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης το 2010, λίγο μετά τον θάνατο του θείου του, του εκλιπόντος γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Έντουαρντ Κένεντι, από τις επιπτώσεις του καρκίνου του εγκεφάλου.

Οι Times ανέφεραν ότι το αρχείο της κατάθεσής του το 2012 έδειξε ότι ο Κένεντι αρχικά φοβόταν ότι είχε επίσης όγκο στον εγκέφαλο.

Αλλά έλαβε μια δεύτερη γνώμη από έναν γιατρό στη Νέα Υόρκη, ο οποίος του είπε ότι η αιτία των προβλημάτων του – και ένα σκοτεινό σημείο στις σαρώσεις του εγκεφάλου του – ήταν ένα νεκρό παράσιτο.

Ο RFK Jr είπε στους Times σε συνέντευξή του ότι η δηλητηρίαση προκλήθηκε από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ψαριού.

ΜΜΕ στις ΗΠΑ αρχίζουν να παραθέτουν τον προβληματισμό γύρω από το εάν ο Κένεντι είναι σε θέση -από πλευράς υγείας, να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία σε μερικούς μήνες από σήμερα, κοντράροντας τον -σε πολύ χειρότερη κατάσταση- Μπάιντεν και το απόλυτο φαβορί, Ντόναλντ Τραμπ.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί