Η Μόσχα συμπεριλαμβάνει μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot σε διεθνή κατάλογο καταζητούμενων

Δικαστήριο της Μόσχας συμπεριέλαβε σήμερα την Λιούσια Στέιν, μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που βρίσκεται στο εξωτερικό, σε διεθνή κατάλογο καταζητουμένων για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πρακτορείο TASS επικαλείται πηγή του στο δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας που φέρεται να δήλωσε ότι η Στέιν θα συλληφθεί αμέσως μόλις μπει στη Ρωσία. Ωστόσο δεν διευκρίνισε για ποιες ειδικές πληροφορίες που διέδωσε για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατηγορείται.

Το φεμινιστικό αντιπολιτευόμενο συγκρότημα Pussy Riot, το οποίο έγινε δημόσια γνωστό, όταν μέλη του εισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του Ιησού του Σωτήρος στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2012, φορώντας μπαλακλάβες και λέγοντας ένα τραγούδι κατά του Πούτιν.

Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι το συγκρότημα, το οποίο επαινέθηκε από κάποιους στη Δύση επειδή αμφισβήτησε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, προσπάθησε σκόπιμα να δυσφημίσει τη ρωσική κουλτούρα, την ηθική και την Ορθοδοξία

Η ηλικίας 27 ετών Στέιν, η οποία υπήρξε προηγουμένως δημοτικός σύμβουλος σε συνοικία της Μόσχας, εγκατέλειψε τη Ρωσία όπου δραπέτευσε από τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι κατάφερε να διαφύγει φορώντας τη στολή ενός διανομέα τροφίμων. Στον λογαριασμό της στο Instagram, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία με το κομμένο βραχιολάκι εντοπισμού που είχε στο πόδι της.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί