Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε σήμερα ομόφωνα απόφαση για την προσθήκη της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων στον κατάλογο των «εγκλημάτων της ΕΕ» που περιλαμβάνονται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ.
Η ΕΕ έχει υιοθετήσει σειρά από περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και είναι σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν πλήρως, αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου.
Επί του παρόντος, τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικούς ορισμούς για το τι συνιστά παραβίαση περιοριστικών μέτρων και ποιες κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται σε περίπτωση παραβίασης, αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου, γεγονός που, όπως επισημαίνει ,θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετικούς βαθμούς επιβολής των κυρώσεων και σε κίνδυνο καταστρατήγησης αυτών των μέτρων, επιτρέποντας ενδεχομένως στα υπό κυρώσεις πρόσωπα να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα περιουσιακά τους στοιχεία και να υποστηρίζουν καθεστώτα που στοχεύουν τα μέτρα της ΕΕ.
Η συμπερίληψη της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων στον κατάλογο των «εγκλημάτων της ΕΕ» είναι το πρώτο από τα δύο βήματα για τη διασφάλιση παρόμοιου βαθμού επιβολής κυρώσεων σε ολόκληρη την ΕΕ και για την αποτροπή προσπαθειών παράκαμψης ή παραβίασης των μέτρων της ΕΕ.
Μετά την έκδοση αυτής της απόφασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση οδηγίας που θα περιέχει ελάχιστους κανόνες σχετικά με τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων και των ποινών για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ. Αυτό το σχέδιο οδηγίας θα πρέπει στη συνέχεια να συζητηθεί και να εγκριθεί από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτοeurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









