Ασιατικός τύπος: Η Δύση θα απομακρύνει τον Ζελένσκι λόγω των αποτυχιών του

Οι δυτικές χώρες θα απομακρύνουν τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky από την εξουσία λόγω των αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της αδυναμίας να κερδίσουν την Ρωσία, γράφει ο πρώην Βοηθός του αμερικανού υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ σε άρθρο για τους Asia Times.


«Είτε ο Zelensky θα αναγκαστεί να διεξάγει προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2024 και μετά θα αντικατασταθεί ή αν αντισταθεί, θα αντιμετωπίσει είτε πραξικόπημα, είτε επανάσταση τύπου Μαϊντάν».


Σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδικό, η Δύση αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να κερδίσει μια ένοπλη σύγκρουση:


Oι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται απανωτές ήττες και ο ακριβός δυτικός εξοπλισμός που παρέχεται καίγεται από τον ρωσικό στρατό.


Το καλύτερο αποτέλεσμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για την ίδια την Ουκρανία, τόνισε ο ειδικός, θα ήταν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, διαφορετικά η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει μια αναπόφευκτη στρατιωτική κατάρρευση.


«Εάν το Κογκρέσο σέρνει τα πόδια του ή εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει σε ένα πολύ μικρότερο ποσό, τότε ο Zelensky έχει τελειώσει.

Η Ουάσιγκτον μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος.
Αλλά ο Zelensky δεν πρόκειται να φύγει οικειοθελώς, οπότε το πρόβλημα εδώ είναι είτε θα τον οδηγήσουν σε παραίτηση είτε θα βρουν άλλες μεθόδους.

(bankingnews – απεμπε-EPA-Japan pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί