• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κατέστρεψαν τάφους Κούρδων και κρέμασαν τουρκικές σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατέστρεψαν τάφους Κούρδων και κρέμασαν τουρκικές σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τούρκοι στρατιώτες στο χωριό Γκιουνεσλι της επαρχίας Χασανκειφ, κατέστρεψαν ένα τουρμπέ (ταφικό μνημείο) και τους γύρω τάφους και κρέμασαν στο δέντρο τουρκικές σημαίες. Τάφοι οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταστραφεί από θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν για μία ακόμη φορά. Οι στρατιώτες κρέμασαν και σημαίες στο νεκροταφείο. Οι στρατιώτες τις προηγούμενες μέρες κατέστρεψαν τον τουρμπέ του Σεΐχη Ιμπραήμ, που θεωρείται ιερός για τον κόσμο της περιοχής.

Χωρικοί οι οποίοι πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας θέλησαν να επισκεφτούν το νεκροταφείο, κατά την επίσκεψή τους αντιλήφθηκαν πως τάφοι και το ταφικό μνημείο του Σεΐχη Ιμπραήμ, είχαν καταστραφεί και ότι είχαν κρεμαστεί τουρκικές σημαίες στα δέντρα.

Ο Αχμέτ Γιασαρ- αντιπρόεδρος του MEBYA-DER του Μπάτμαν, τόνισε πως οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμα και την ημέρα της παραμονής του μπαϊραμιού και είπε: “Το κόμμα ΑΚΡ που παρουσιάζεται ως φιλόθρησκο κόμμα, είναι φανερό πως δεν ανέχεται ούτε τη θρησκεία ούτε τον πολιτισμό των Κούρδων και ούτε καν τον τάφο ενός σεΐχη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για αυτά. Γίνονται σε βάρος των Κούρδων επειδή απλά είναι Κούρδοι. ”

Ο Γιασάρ ανέφερε πως θα αγωνιστούν ενάντια στις επιθέσεις που γίνονται κατά των αξιών και του πολιτισμού των Κούρδων και πρόσθεσε πως “Ως MEBYA-DER θα είμαστε έναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Θα προβούμε σε κάθε είδους νόμιμες προσπάθειες”.

Από Τουρκικά Νέα