Καμάλα Χάρις: «Παραδίδουμε πυραυλικά συστήματα patriot στην Πολωνία»

Ούτε κουβέντα για τα μαχητικά MiG-29 που θα έδιναν στην Ουκρανία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, είχε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, μετά το πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την παροχή στην Ουκρανία πολωνικών μαχητικών αεροσκαφών.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία είναι ενωμένες και είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ουκρανία και τον λαό της Ουκρανίας» είπε η Χάρις μαζί με τον Πολωνό πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Παρόλα αυτά, η Χάρις απέφυγε να αναφερθεί στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η Πολωνία είπε ότι θα παραδώσει πολεμικά αεροσκάφη της στις ΗΠΑ αντί να τα δώσει απευθείας στην Ουκρανία.

Η Χάρις υπογράμμισε τη στρατιωτική υποστήριξη που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν ήδη στην Ουκρανία λόγω έλλειψης αεροπορικής ισχύος, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων.

«Πραγματοποιούμε παραδόσεις καθημερινά» είπε η Χάρις. Σε ερώτηση για το τι περισσότερο θα μπορούσε να περιμένει η Ουκρανία, η Χάρις είπε: «Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία και δεν πρόκειται να σταματήσει στο βαθμό που υπάρχει ανάγκη».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ότι μια επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων», τόνισε η Χάρις και ανακοίνωσε την παράδοση δύο νέων πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Πολωνία.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί