ΗΠΑ: Βουλευτής ενεργοποίησε συναγερμό στο Καπιτώλιο, για να καθυστερήσει ψηφοφορία!!! Η απίστευτη δικαιολογία που είπε (Video)

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο το Σάββατο (30/9), καθώς Δημοκρατικός βουλευτής κατηγορείται πως ενεργοποίησε την πυρασφάλεια, με σκοπό να καθυστερήσει μία κρίσιμη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε δυόμιση ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της και οι Δημοκρατικοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου, για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στέλνοντάς το έστι στη Γερουσία.

Ο ψεύτικος συναγερμός πυρκαγιάς θεωρείται πλημμέλημα στην Περιφέρεια της Κολούμπια και τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι μηνών.

Το χρονικό


Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Τζαμάλ Μπάουμαν, κατηγορείται ότι έθεσε το Σάββατο σε λειτουργεία τον συναγερμό πυρκαγιάς στο κτίριο γραφείων του Καπιτωλίου πριν από την ψηφοφορία για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Μπάουμαν ότι σκόπιμα προσπάθησε να σαμποτάρει την ψηφοφορία, ξεκινώντας έρευνα για το περιστατικό ενώ προετοιμάζουν νομοθεσία για την αποβολή του από τη Βουλή.


Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι ζήτησε να τιμωρηθεί ο Δημοκρατικός βουλευτής, ενώ τον συνέκρινε με τους ταραχοποιούς της 6ης Ιανουαρίου που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο.

Τι είπε ο βουλευτής για να δικαιολογηθεί


Το γραφείο του Μπάουμαν αναγνώρισε ότι τράβηξε τον συναγερμό, αλλά δήλωσε ότι δεν έγινε επίτηδες.

«Ο κ. Μπάουμαν δεν συνειδητοποίησε ότι θα ενεργοποιούσε συναγερμό κτιρίου καθώς εκείνη την ώρα πήγαινε σε μια επείγουσα ψηφοφορία. Ο βουλευτής λυπάται για οποιαδήποτε σύγχυση», τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπός του.

Ο Μπάουμαν επέμεινε στους δημοσιογράφους στη συνέχεια ότι τράβηξε τη λαβή του συναγερμού – επειδή νόμιζε ότι με αυτόν τον τρόπο θα άνοιγε την πόρτα.

Ο συναγερμός σήμανε στο κτίριο γραφείων «Cannon», την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν την ψηφοφορία για την έκτακτη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, τουλάχιστον για 45 ημέρες ακόμη. Οι Δημοκρατικοί φάνηκαν να προσπαθούν να καθυστερήσουν την έναρξη της ψηφοφορίας, μιας και πολλοί παραπονέθηκαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ψηφίσουν πριν μπορέσουν οι Δημοκρατικοί να διαβάσουν το νομοσχέδιο.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί