ΗΠΑ: 75χρονος στραγγάλισε την άρρωστη σύζυγό του στο νοσοκομείο – Δεν είχε λεφτά να πληρώσει τη θεραπεία

Ένα έγκλημα που προκάλεσε σάλο στο Μιζούρι των ΗΠΑ, έχει γίνει παγκόσμια είδηση καθώς ένας άνδρας φέρεται να σκότωσε την ασθενή σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο. Ο λόγος είναι ότι δεν άντεχε να πληρώνει την δαπανηρή της θεραπεία.

Ο 75χρονος Ronnie Wiggs στραγγάλισε τη σύζυγό του καθώς εκείνη βρισκόταν σε νοσοκομείο για μια συνεχιζόμενη θεραπεία αιμοκάθαρσης των νεφρών της.

Ο άντρας την στραγγάλισε μέχρι θανάτου στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε πλέον την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει για τη θεραπεία, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο Γουίγκς έχει φυλακιστεί για φόνο δευτέρου βαθμού για την γυναικοκτονία, η οποία καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό πώς οι γυναίκες στις ΗΠΑ γενικά αντιμετωπίζουν δυσανάλογα υψηλά επίπεδα βίας από τους οικείους συντρόφους και τους οικογενειακούς φροντιστές, επισημαίνει η Guardian.


Σύμφωνα με μια δήλωση από τους εισαγγελείς το Σάββατο, ο Γουίγκς είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του σε νοσοκομείο στην Ιντιπέντενς του Μιζούρι, προκειμένου να λάβει μια νέα ιατρική συσκευή που θα της επέτρεπε να συνεχίσει να υποβάλλεται στην θεραπεία τω νεφρών της.

Στη συνέχεια ο 75χρονος τη στραγγάλισε θανάσιμα -καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα της για να μην ουρλιάξει- ενώ εκείνη ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι, είπαν οι εισαγγελείς και τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο άντρας έφυγε από το νοσοκομείο μετά τη δολοφονία, αλλά επέστρεψε όταν οι υπάλληλοι βρήκαν τη σύζυγό του άψυχη. Σε απόσταση αναπνοής από τουλάχιστον έναν υπάλληλο του νοσοκομείου, ο άντρας παραδέχτηκε: «Εγώ το έκανα. Εγώ τη σκότωσα. Την έπνιξα», μετέδωσε ο ειδησεογραφικός σταθμός KCTV, επικαλούμενος ένορκη κατάθεση της αστυνομίας που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο υπάλληλος που άκουσε την ομολογία του 75χρονου κάλεσε έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο νοσοκομείο για να τον συλλάβει. Στη συνέχεια ο Γουίγκς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της για να ανακριθεί.

Εκεί, αφηγήθηκε πώς σκότωσε τη σύζυγό του και εξήγησε ότι δεν μπορούσε πλέον ούτε να τη φροντίσει ούτε να πληρώσει τα ιατρικά της έξοδα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Είχε προσπαθήσει να την δολοφονήσει ακόμη δυο φορές
Παραδέχτηκε ακόμα ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τη σύζυγό του δύο φορές, σύμφωνα με την αστυνομική δήλωση που εξέτασε το KCTV. Η μία απόπειρα – σε μια μονάδα ιατρικής αποκατάστασης – αναβλήθηκε όταν εκείνη ξύπνησε σε ακατάλληλη για εκείνον στιγμή. Η άλλη απόπειρα, στο νοσοκομείο, “ναυάγησε” για εκείνον επειδή οι γιατροί την είχαν συνδέσει σε διάφορες οθόνες, φέρεται να είπε στην αστυνομία.

Οι αξιωματούχοι δεν είχαν δώσει αμέσως στη δημοσιότητα το όνομα της συζύγου του.Τα δημόσια αρχεία που εξέτασε το έγγραφο δείχνουν ότι το θύμα ήταν 72 ετών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα για ένα έγκλημα που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει από 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μιζούρι. Ο δικαστής όρισε την εγγύησή του σε 250.000 δολάρια. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο τη Δευτέρα και έχει προγραμματιστεί προσωρινά ακρόαση την Πέμπτη.

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονούνται από ερωτικούς συντρόφους είναι πενταπλάσιο σε σχέση με τα αγόρια και τους άνδρες. Και αποτελεί περίπου το 63% των θυμάτων σε μια σειρά ανθρωποκτονιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από οικογενειακούς φροντιστές, οι οποίες ερευνήθηκαν στο πλαίσιο μιας εθνικής μελέτης των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών.

ΒΙΝΤΕΟ

(Με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί