Η Νορβηγία απαγορεύει την είσοδο επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες

Η Νορβηγία ακολουθώντας τη Φινλανδία, τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, απαγορεύει από τις 3 Οκτωβρίου την είσοδο επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Η κίνηση αυτή συνιστά μέρος των μέτρων που έχει λάβει η Δύση και τα οποία έχουν ως στόχο να περιορίσουν τα έσοδα της Ρωσίας, τα οποία χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό οι κυρώσεις να είναι αποτελεσματικές ώστε να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα έσοδα που χρειάζεται το ρωσικό κράτος για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Άννικεν Χούτφελντ.

Οχήματα που ανήκουν σε Νορβηγούς πολίτες ή είναι πολίτες του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) με μόνιμη διαμονή στην Ρωσία ή τα μέλη των οικογενειών τους θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Οι Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία Λιθουανία και Πολωνία είχαν προηγουμένως εισαγάγει παρόμοιες απαγορεύσεις σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / FREEPIK

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί