Στην αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σεντ Λιούις, η Αν Άλτμαν λέει ότι η κακοποίηση ξεκίνησε στο σπίτι της οικογένειας στο προάστιο Κλέιτον του Μισούρι, όταν εκείνη ήταν 3 ετών και ο αδελφός της 12. Η 30χρονη υποστηρίζει ότι η κακοποίηση περιλάμβανε «πολλές πράξεις» βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης, σοδομισμού και βιαιοπραγίας, μέχρι τα 11 ή 12 χρόνια της. Ζητά να της επιδικαστεί αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 75.000 δολαρίων καθώς και κυρωτική αποζημίωση για τα ψυχικά τραύματά της, καθώς αντιμετωπίζει μετατραυματική διαταραχή άγχους, σοβαρή συναισθηματική διαταραχή, ψυχική οδύνη και κατάθλιψη.
«Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απολύτως αναληθείς» ανέφεραν ο Σαμ Άλτμαν, 39 ετών, η μητέρα του και δύο αδελφοί του σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ. Σημείωσαν επίσης ότι είναι «απίστευτα δύσκολο» να φροντίσουν την Αν Άλτμαν – ή Άνι, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά– επειδή εκείνη αρνείται να λάβει συμβατική θεραπεία για τα ψυχολογικά προβλήματά της.
«Η οικογένειά μας αγαπά την Άνι και ανησυχεί για την ευημερία της. Η Άνι λαμβάνει μηνιαία οικονομική υποστήριξη, η οποία αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της ζωής της. Παρ’ όλ’ αυτά, η Άνι συνεχίζει να ζητά περισσότερα χρήματα από εμάς», ανέφεραν.
Οι δικηγόροι της Αν Άλτμαν δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσουν την ανακοίνωση και την αγωγή.
Ο Σαμ Άλτμαν, ο συνιδρυτής της OpenAI μαζί με τον Ίλον Μασκ και άλλους, έγινε ένα από τα γνωστότερα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου αφού παρουσίασε, το 2022, την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Τον Οκτώβριο, η αξία της OpenAI, που στηρίζεται από τη Microsoft, αποτιμήθηκε στα 157 δισεκ. δολάρια.
Τα περιουσιακά στοιχεία του Σαμ Άλτμαν υπολογίζονται στο 1,1 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία ελληνική πόλη: Βρέθηκε κεφαλή αγάλματος Ερμή 1.800 ετών
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid









