Γερμανία: Σκοτεινοί καιροί για την οικονομία το 2024! Τι αναφέρει Ινστιτούτο

Κακά τα νέα για την πάλαι ποτέ ισχυρή ατμομηχανή της Ευρώπης! Θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες;;;

Από ένα σύνολο 47 επιχειρηματικών ενώσεων στην Γερμανία, 30 ενώσεις του κλάδου αξιολογούν τις προοπτικές για το επόμενο έτος χειρότερες από ότι ήταν φέτος, σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου. V. (IW) στην Κολωνία.

To IW τονίζει ότι οι προοπτικές ήταν ήδη ζοφερές πριν από ένα χρόνο λόγω της (σ.σ. τεχνητής) ενεργειακής κρίσης.

Μόνο 6 από τις ενώσεις που συμμετείχαν στην έρευνα περιμένουν βελτίωση το επόμενο έτος, ενώ 11 δεν αναμένουν καμία θεμελιώδη αλλαγή.

Οι ενώσεις αναφέρουν την αβεβαιότητα σχετικά με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, τα υψηλά επιτόκια και τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες ως λόγους απαισιοδοξίας τους.

Καμία γερμανική ένωση δεν αναμένει αύξηση της παραγωγής το επόμενο έτος. Αντίθετα, περισσότεροι από τους μισούς συλλόγους που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω πτώση.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι μόνο μικρές επενδύσεις μπορούν να αναμένονται για το 2024 και πως η Γερμανία κινδυνεύει να μείνει περαιτέρω πίσω τεχνολογικά.

Το IW προβλέπει επίσης σκοτεινούς καιρούς για την γερμανική αγορά εργασίας. Μόνο πέντε ενώσεις αναφέρουν αύξηση της απασχόλησης για το επόμενο έτος. Η πλειοψηφία των 23 ενώσεων θέλει να περικόψει θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί το 2024!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί