Δεν ξανάγινε! Ποια αεροπορική εταιρία δίνει 12 δολάρια το εισιτήριο Σίδνευ-Μελβούρνη

Έως και στα 12 δολάρια ΗΠΑ (19 δολ. Αυστραλίας) θα υποχωρήσει η τιμή ενός εισιτηρίου για την πτήση Σίνδεϊ – Μελβούρνη, μία από τις πλέον συχνές αεροπορικές διαδρομές στον κόσμο προ πανδημίας, προκειμένου να επιστρέψουν οι επιβάτες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Qantas Airways. Η θυγατρική χαμηλού κόστους της Qantas, Jetstar, θα μπορούσε να φτάνει […]

Έως και στα 12 δολάρια ΗΠΑ (19 δολ. Αυστραλίας) θα υποχωρήσει η τιμή ενός εισιτηρίου για την πτήση Σίνδεϊ – Μελβούρνη, μία από τις πλέον συχνές αεροπορικές διαδρομές στον κόσμο προ πανδημίας, προκειμένου να επιστρέψουν οι επιβάτες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Qantas Airways.

Η θυγατρική χαμηλού κόστους της Qantas, Jetstar, θα μπορούσε να φτάνει να χρεώνει μεταξύ 19 και 39 αυστραλιανών δολαρίων για τη συγκεκριμένη πτήση μόλις η κυβέρνηση της χώρας άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τόνισε ο CEO της Qantas, Alan Joyce, μιλώντας με δημοσιογράφους την Τρίτη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει ανάγκη για κάποια τόνωση προκειμένου η βιομηχανία των ταξιδίων να ξαναπάρει μπροστά», είπε ο Joyce. «Και πάλι θα καλύπτουμε τα κόστη μας σε αυτές τις πτήσεις».

Η γραμμή Σίδνεϊ – Μελβούρνη είναι η 5η πιο πολυσύχναστη στον κόσμο, με 10 εκατ. επιβάτες κατ’ έτος. Η πλέον πολυσύχναστη είναι η πτήση Τζετζού – Σεούλ, με 17,4 εκατ. επιβάτες.

Η Qantas αναμένει η εσωτερική αγορά πτήσεων να ανοίξει νωρίτερα από εκείνη των διεθνών πτήσεων. Καθώς έχει δανειστεί μεγάλα ποσά προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση, η εταιρεία σημείωσε ότι η ζήτηση για διεθνείς πτήσεις πιθανόν να κάνει χρόνια να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.

Η εταιρεία έχει ακυρώσει το σύνολο των διεθνών πτήσεών της μέχρι τα τέλη Ιουλίου και πετά στο 5% της πτητικής της ικανότητας στο εσωτερικό της Αυστραλίας.

zougla.gr / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί