«Χείμαρρος» ο Τραμπ για Κίνα: «Έκανε ένα τρομερό λάθος και προσπάθησε να το καλύψει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υποστηρίζει πως ο νέος κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην πόλη Γουχάν, ξεφεύγοντας από τον έλεγχο της Κίνας.

Για «τρομερό» λάθος της Κίνας, η οποία «προσπάθησε να το καλύψει» έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά στην προέλευση του κορωνοϊού, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου Fox News.

«Πιστεύω πως έκαναν ένα τρομερό λάθος και δεν ήθελαν να το παραδεχθούν» δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της εκπομπής, από το μνημείο του Λίνκολν.

«Η γνώμη μου είναι πως έκαναν λάθος. Προσπάθησαν να το καλύψουν, προσπάθησαν να το σταματήσουν. Είναι σαν μια φωτιά. Ξέρεις, είναι πραγματικά σαν να προσπαθείς να σβήσεις μια φωτιά. Δεν μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Θα μπορούσε να σταματήσει επί τόπου. Δεν το έκαναν για κάποιο λόγο και εμείς θα βρούμε ποιος ήταν ο λόγος αυτός» συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν λίγες μόλις ώρες μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει «σημαντικός αριθμός» αποδείξεων πως ο νέος κορωνοϊός διέρρευσε από κινέζικο εργαστήριο στη Γουχάν.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί