Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εξετάζει άμεσα να άρει τα μέτρα απαγόρευσης

Σχέδιο χαλάρωσης των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. Αναλυτικά τι προβλέπεται.

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, άφησε ανοικτό ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Σκοπεύω από τις 14 Απριλίου να λειτουργήσουν ξανά τα μικρότερα καταστήματα, έως 400 τ.μ., όπως και τα καταστήματα υλικών και κήπου» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, όπως έσπευσε να προειδοποιήσει, αυτό θα εξαρτηθεί από την τήρηση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης.


Όσον αφορά τα μεγαλύτερα καταστήματα, εξήγησε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επαναλειτουργία τους από την 1η Μαΐου.

Παράλληλα, ο Αυστριακός Καγκελάριος προανήγγειλε το «άνοιγμα» των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των υπόλοιπων υπηρεσιών από τα μέσα Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Απριλίου.

Αντίθετα, όσον αφορά το μέτρο του περιορισμού των κινήσεων, ο Κουρτς διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει σε ισχύ, ενώ κάλεσε τους Αυστριακούς να μην γιορτάσουν το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους ή μαζί με άλλους.

«Ούτε εγώ θα δω τους γονείς μου» έσπευσε να σημειώσει.
Ειδική μνεία έκανε και στα σχολεία, διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον τα μέσα Μαΐου, ενώ η απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων θα παραταθεί έως τα τέλη Ιουνίου.


«Εάν η τάση της επιδημίας επιδεινωθεί, η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα, επαναφέροντας τους περιορισμούς» κατέληξε ο Κουρτς.

(Sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί