Άρον άρον ο Ερντογάν εν μέσω οικονομικής λαίλαπας επαναλειτουργεί την τουρκική βιομηχανία

Η Τουρκία, από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινάει την άρση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Πότε θα ανάψουν τα φουγάρα των εργοστασίων.

Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία όλων των μεγάλων εργοστασίων στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σχέδιο ομαλοποίησης της οικονομίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η «χαλάρωση» των μέτρων για τον κορονοϊό θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα συνεχιστεί τόσο τον Ιόνιο όσο και τον Ιούλιο.


Σε πρώτο στάδιο, θα χορηγηθεί άδειας διάρκειας τεσσάρων ωρών στους πολίτες άνω των 65 και κάτω των 20 για να βγουν από το σπίτι μια φορά την εβδομάδα σε ξεχωριστές ημέρες.

Παράλληλα, θα αρθούν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις σε επτά πόλεις, εξαιρουμένων της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας.

Από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, δε, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και ορισμένα ακόμη καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γειτονική χώρα, τα κρούσματα της COVID-19 ανέρχονται σε πάνω από 125.000, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 3.400.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί