Αριστεροί και μετανάστες ψήφισαν Μακρόν! Επεισόδια στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις μετά την νίκη των διεθνιστών στην Γαλλία – ΒΙΝΤΕΟ

Έχασε την μάχη η Μαρί Λεπέν...

Επεισόδια μεγάλης έκτασης σημειώνονται σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας μετά τη νίκη του Ε.Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στον β’ γύρο.

Η αστυνομία προσπάθησε να διασπάσει ένα νεανικό κυρίως κοινό που συγκεντρώθηκε στην κεντρική γειτονιά του Σατλέ και έκανε χρήση δακρυγόνων.

Πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Ρεν, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Επίσης επεισόδια σημειώνονται στην Τουλούζ, την Λιόν, στη Ρενς κλπ.

Ο δεξιός υποψήφιος του πρώτου γύρου Ερίκ Ζεμούρ σε δηλώσεις του λίγο μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα έδειξε ανάγλυφα την απογοήτευση που υπάρχει στον χώρο της γαλλικής πατριωτικής δεξιάς: «Αν και εκατομμύρια από εμάς θέλαμε να τερματίσουμε την πενταετή θητεία του Εμανουέλ Μακρόν χάσαμε και ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη. Το όνομα Λεπέν έχασε για όγδοη φορά την προεδρική εκλογή. Όσοι αγαπούν με πάθος την Γαλλία έχουν ηττηθεί. Όσοι θέλουν να υπερασπιστούν την ταυτότητά τους και να βάλουν τέλος στην μετανάστευση έχουν απογοητευτεί πικρά για πολύ καιρό».

Είναι ένα συναίσθημα που κυριαρχεί σε όλη την γαλλική δεξιά: «Αν όχι τώρα, πότε;».

Το ζήτημα είναι ότι ο Ε.Μακρόν καταφέρνει κάθε φορά και επιβιώνει χάρη στις ψήφους του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, το οποίο στον α’γύρο των εκλογών συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 21,95% και ο ηγέτης του Ζ.Λ.Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν την Μ.Λεπέν.

Αλλά και ότι το εκλογικό σώμα της Γαλλίας αποτελείται κατά 20% από αλλοδαπούς των πρώην γαλλικών αποικιών που ψηφίζουν αριστερά και Μακρόν.

Είναι ένα δείγμα του πώς οι γηγενείς κάτοικοι μιας μεγάλης χώρας της ΕΕ, έχασαν τον έλεγχο της πατρίδας τους…

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί