Η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε την πρόσφατη συμφωνία της Ουάσινγκτον, της Σεούλ και του Τόκιο για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ό,τι αφορά την άμυνα, στην οποία βλέπει την πραγμάτωση αυτού που θεωρεί σχέδιο των ΗΠΑ για τη δημιουργία συμμαχίας παρόμοιας με το NATO στην περιοχή.
Το σχόλιο αυτό έκανε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, που μίλησε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.
«Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ, που διαδίδουν τη φήμη περί της ‘απειλής από τη Βόρεια Κορέα’, είναι να αποκτήσουν το πρόσχημα για να αποκτήσουν στρατιωτική ανωτερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», έκρινε ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας.
«Η επικρατούσα κατάσταση απαιτεί επειγόντως την ενίσχυση των αμυνών της χώρας για να αντιμετωπιστεί ενεργά η ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του NATO στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να εξερευνήσουν τρόπους να ενισχύσουν περαιτέρω την «εκτεταμένη αποτροπή» της Βόρειας Κορέας.
πληροφορίες amna/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Νέα παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών έως 6 Φεβρουαρίου 2026
- Ο υπ. Εσωτερικών σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων – Το στεγαστικό ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν
- Επικίνδυνες εξελίξεις στην Μολδαβία! «Καυτές» τοποθετήσεις Λαβρόφ για το θέμα
- Η πύρινη λαίλαπα στη Χιλή άφησε πίσω 20 νεκρούς – Ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη, vid
- Hellenic Train: Ακυρώνονται δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό λόγω πτώσης δέντρου
- Η Τουρκία νιώθει πλέον την «ανάσα» των Κούρδων – Δηλώσεις «φωτιά» και από τις δύο πλευρές
- Ο Μ. Χρυσοχοΐδης για την τοποθέτηση καμερών στην Αττική και τις δηλώσεις Καρυστιανού
- Τραγωδία στην Ισπανία: Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ανδαλουσία, vid
- Γ. Αυτιάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Νέες επιχειρήσεις χωρίς γραφειοκρατία και άμεση χρηματοδότηση
- Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του στόματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Κύρια Θέματα









