Η Γερμανία εξαρτάται από το αέριο από τη Ρωσία και δεν θα είναι σε θέση να το αντικαταστήσει με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές τις επόμενες δεκαετίες, ανέφερε το Der Spiegel.
Στο υλικό τους, τα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα η Γερμανία επωφελήθηκε από το φθηνό ρωσικό αέριο.
Και αυτό, με τη σειρά του, επιβράδυνε τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τώρα ο Πούτιν χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία ως όπλο, καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο ρωσικό αέριο, γράφει η εφημερίδα.
«Τελικά η Γερμανία πήρε το 55% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία. η εξάρτηση, η οποία πρέπει τώρα να μειωθεί το συντομότερο δυνατό, «στο μηδέν για πάντα», όπως υποσχέθηκε η υπουργός Εξωτερικών Annalena Burbock στο Κίεβο. Και πάλι, η κυβέρνηση βάζει ένα επικίνδυνο στοίχημα», συνοψίζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
(ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άσκηση ετοιμότητας αύριο σε σταθμούς της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) στο υπόγειο τμήμα
- Έκκληση του Σ. Φάμελλου στα κόμματα να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας
- Βουλή: Η κοινονοβουλευτική “αντιμαχία” Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη
- Και πάλι πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στον δήμο Ωρωπού
- Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
- Με απινιδωτές εξοπλίζεται το Μετρό της Αθήνας
- Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος 49χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία 64χρονου
- ΕΛΑΣ: 4 νεκροί και 507 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Μάρτιο στην Αττική
- Το Ιράν έπληξε βάση στην Ιορδανία – ΒΙΝΤΕΟ
- Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για δημόσιο κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης









