Το φυσικό αέριο «είναι από αυτή τη στιγμή σπάνιο αγαθό για τη Γερμανία. Δεν είναι παιγνίδι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως ενεργοποιείται η κατάσταση συναγερμού του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο, λόγω των μειωμένων προμηθειών από τη Ρωσία και της σημαντικής αύξησης των τιμών στη Γερμανία.
«Πρόκειται για οικονομική επίθεση του Πούτιν. Το αέριο και η ενέργεια χρησιμοποιούνται ως όπλα εναντίον της Γερμανίας», δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων, διαβεβαίωσε όμως ταυτόχρονα ότι «η κατάσταση είναι τεταμένη, αλλά η ασφάλεια εφοδιασμού παραμένει εγγυημένη».
Ο κ. Χάμπεκ προειδοποίησε για «σοκ» στην αγορά φυσικού αερίου και για νέες αυξήσεις στις τιμές, τονίζοντας ότι «ακόμη και αν συνεχίζεται η προμήθεια και η αποθήκευση του φυσικού αερίου, η κατάσταση είναι σοβαρή και έρχεται χειμώνας».
«Δεν επιτρέπεται να έχουμε αυταπάτες: η μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου αποτελεί οικονομική επίθεση του (Βλαντίμιρ) Πούτιν εναντίον μας. Είναι στρατηγική του, προκειμένου να τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα, να ανεβάσει τις τιμές και να μας διχάσει ως κοινωνία. Με αυτό έχουμε να κάνουμε τώρα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









