επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι υπό φυσιολογικές συνθήκες αλλά η πόλη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης στα κρούσματα του κορονοϊού.
Η περιοχή της Νίκαιας έχει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία, με 740 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον ιστότοπο Covidtracker.fr, ποσοστό τριπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.
Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει αυτό το σαββατοκύριακο για την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων με στόχο τον έλεγχο του ιού στην πόλη.
«Χρειαζόμαστε ισχυρά μέτρα που εκτείνονται πέραν της πανεθνικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., είτε πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, είτε μερικό και με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια lockdown. Ένα lockdown το σαββατοκύριακο θα είχε νόημα…θα σταματούσε την εισροή επισκεπτών», δήλωσε ο δήμαρχος Κριστιάν Εστροζί στον ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo.
«Ο καιρός είναι καλός, όλοι σπεύδουν να έρθουν εδώ. Ένα lockdown τα σαββατοκύριακο θα το ανέκοπτε αυτό, χωρίς να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στην πόλη», δήλωσε.
Ο Εστροζί είπε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων είχαν καταγράψει άλμα λόγω της μαζικής εισροής τουριστών κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Οι διεθνείς πτήσεις προς την πόλη είχαν αυξηθεί από 20, μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, σε 120 κατά τη διάρκεια των εορτών –και όλα αυτά χωρίς οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού στη χώρα προέλευσης ή κατά την άφιξή τους.
«Θα χαρούμε να δεχθούμε πολλούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, μόλις κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αλλά είναι καλύτερο να έχουμε μια περίοδο κατά την οποία λέμε ‘Μην έρθετε εδώ, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή’. Η προστασία της Νίκαιας είναι η προτεραιότητά μου», δήλωσε ο ίδιος.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία ελληνική πόλη: Βρέθηκε κεφαλή του αγάλματος του Ερμή 1.800 ετών – Δείτε εικόνες
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid









