Η Κίνα συνεχίζει την αύξηση των διαστημικών υποδομών και προγραμμάτων της. Μετά την κατασκευή και επιτυχή τοποθέτηση σε τροχιά διαφόρων δορυφόρων πέριξ της Γης, ανάπτυξης όπλων κατάρριψης δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, αποστολής δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και προσελήνωση, η Κίνα στρέφει το βλέμμα της στον Άρη.
Το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας για τον Άρη έχει ονομαστεί Tianwen-1 και έχει σα σκοπό να τεθεί δορυφόρος σε τροχιά γύρω του, έπειτα να γίνει προσγείωση στον πλανήτη και τέλος να υπάρξει και εξερεύνηση του μέρους με ρομπότ.
Για να επιτευχθούν αυτά όμως χρειάζεται τα σήματα που θα εκπέμπονται από τη Γη προς τα συστήματα αυτά καθώς και από αυτά προς τη Γη, να λαμβάνονται επιτυχώς από το δέκτη στη Γη. Το έργο αυτό είναι δυσκολότερο να γίνει εν συγκρίσει με αυτό της Σελήνης αφού η Σελήνη απέχει από τη Γη 360.000 χλμ ενώ ο Άρης απέχει από τη Γη είναι από 56 εκ. χλμ μέχρι και 400 εκ. χλμ. που σημαίνει ότι τα σήματα έχουν τεράστια απόσταση να διανύσουν και άρα είναι πιο δύσκολη η σωστή λήψη τους.
Για το λόγο αυτό οι Κινέζοι κατασκευάζουν μία τεράστια κεραία διαμέτρου 70 μέτρων με ότι καλύτερο διαθέτουν από διατάξεις λήψης σημάτων και φίλτρων αυτών ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα αξιόπιστο εργαλείο μετάδοσης σημάτων από τόσο μακρινές αποστάσεις με τα σήματα αυτά να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο: Fake news τα περί δυσφορίας του Πούτιν στο πρόσωπο του Λαβρόφ
- Σε όλη την Ελλάδα από το 2026 οι δωρεάν υπηρεσίες των ΚΟΜΥ
- Πάγια ρύθμιση 72 δόσεων με τεχνολογικά εργαλεία ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς
- Το βίντεο ενός λύκου σε Πετρούπολη και Άνω Λιόσια έκανε τον γύρο του διαδικτύου
- Φονικό χτύπημα του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο καταγγέλλει η τοπική κυβέρνηση
- Σάρωσε η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Predator: Badlands» – ΒΙΝΤΕΟ
- Το βίντεο του Τσίπρα από το… τυπογραφείο: Ετοιμάζει το βιβλίο-«προπομπός» του νέου κόμματος
- Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου Καιρού: Σε ποιες περιοχές προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Όρμπαν: Ευρώπη ξύπνα! Διακυβεύεται το μέλλον του δυτικού πολιτισμού, vid
- Ο Δημ. Παπαστεργίου τα βρήκε “σκούρα” στο σπίτι…«Πώς δουλεύει το πλυντήριο πιάτων;»









