Ο 79χρονος πρόεδρος είναι σε σταθερή κατάσταση, μιλάει και τρώει κανονικά, μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο νοσοκομείο Σίριο Λιμπανές, ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.
Η αιμορραγία εντοπίστηκε μεταξύ του εγκεφάλου και της σκληράς μήνιγγας και οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο κάποιας εγκεφαλικής βλάβης ή νευρολογικών επιπλοκών λόγω του τραυματισμού αυτού. Ο Λούλα, που παρέμεινε στο χειρουργείο για περίπου δύο ώρες, αναμένεται ότι θα βγει από την εντατική έπειτα από 48 ώρες και θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα Μπραζίλια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας «αν όλα πάνε καλά», είπε ο γιατρός του, Ρομπέρτο Καλίλ Φίλιου.
Αυτή η κατεπείγουσα επέμβαση έρχεται να προστεθεί στα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 79χρονος πρόεδρος. Τους τελευταίους μήνες απέφευγε τα ταξίδια, όσο οι γιατροί παρακολουθούσαν την ανάρρωσή του από τον τραυματισμό του στην πλάτη και το κεφάλι, έπειτα από μια πτώση μέσα στο σπίτι του στα τέλη Οκτωβρίου. Το βράδυ της Δευτέρας, ενώ συνομιλούσε με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στην Μπραζίλια, παραπονέθηκε για έντονο πονοκέφαλο που επιδεινωνόταν και μεταφέρθηκε για εξετάσεις σε κοντινό νοσοκομείο, είπε ο εκπρόσωπός του, Πάουλο Πιμέντα. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε ενδοκρανιακή αιμορραγία και ο Λούλα μεταφέρθηκε αμέσως αεροπορικώς στο Σάο Πάολο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Ο αντιπρόεδρος Γκεράλντο Αλκμίν ακύρωσε το πρόγραμμά του και επέστρεψε στην Μπραζίλια, όπου θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του Λούλα – μεταξύ άλλων, θα υποδεχτεί και τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.
Ο Πιμέντα είπε ότι ο Λούλα ίσως να μην χρειαστεί να μεταβιβάσει επισήμως τις εξουσίες του στον Αλκμίν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη- Μητροπολίτης Φιλόθεος: «Η Εκκλησία πενθεί μαζί με τις οικογένειες των οπαδών του ΠΑΟΚ»
- Δυστύχημα στη Ρουμανία: Ποιά είναι η κατάσταση των τραυματιών σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας
- Θεσ/νίκη: 17χρονη κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από δύο συνομήλικές της, ενώ άλλες δύο βιντεοσκοπούσαν
- Νιγηρία: Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών
- Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας: Ανησυχία για την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ καλωσορίζει την… Τουρκία ως μέλος του
- Θ. Κοντογεώργης: H ΝΔ ύστερα από 6,5 χρόνια διακυβέρνησης διατηρεί σοβαρό προβάδισμα από το δεύτερο κόμμα
- Ερώτηση Κ. Αρβανίτη στην Κομισιόν για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα
- Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την παραίτηση γυναίκας Υπουργού του Τραμπ
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν κεφάλαια που είχαν παγώσει εξαιτίας κυρώσεων









