η μεταστέγαση μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε τρία λυόμενα σχολεία, τα οποία τοποθετήθηκαν στην πόλη για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες μετά τον ισχυρό σεισμό του 1978.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε από το Σώμα, το 48ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης να μεταστεγαστεί από το κατάστημα επί των οδών Διογένους Χαρίση και Επιδαύρου 9 σε αίθουσα του 27ου Δημοτικού (Καισαρείας 15).
Επιπλέον, εγκρίθηκε η μεταστέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού και του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου από το λυόμενο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη 1 στο διδακτήριο στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη – Μήλου, καθώς επίκειται η μεταφορά των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που στεγάζονται εκεί σε νέο κτίριο.
Τέλος, πέρασε κατά πλειοψηφία και η μεταστέγαση Γυμνασίου και Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης από το λυόμενο της οδού Εθνικής Αμύνης 8. Το Γυμνάσιο θα μεταφερθεί στο σχολικό συγκρότημα επί της Κασσάνδρου, όπου συστεγάζονται τα 23ο ΓΕΛ, 26ο Γυμνάσιο και 32ο Γυμνάσιο και το Λύκειο θα «μετακομίσει» στον τρίτο όροφο του σχολείου της οδού Ολυμπιάδος, όπου συστεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσοι: Οι διαδηλώσεις στη Σερβία δείχνουν σημάδια «έγχρωμης επανάστασης»
- Κραν Μοντανά: Στον τόπο της τραγωδίας ο Ιταλός ΥΠΕΞ
- Έτσι τιμωρούν οι “φιλάνθρωποι” της Ε.Ε. όσους δεν μισούν τους Ρώσους! Video
- Μεντβέντεφ: Η Φινλανδία πρέπει να πληρώσει
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου
- ΤτΕ: Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια το Νοέμβριο
- Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Τι φέρνουν στην Ελλάδα το 2026
- Πολωνία: Έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Π. Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και καταλήψεις
- Τι επιδόματα και ενισχύσεις θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες









