Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2024 ανήλθε σε 3,61 εκατ., αυξημένη κατά 9,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιουλίου 2023. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 5,9% και 10,8% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.
Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα.
Πτήσεις
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 150.344, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% και 17,8% σε σχέση με το 2023.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην παγωμένη Ρωσία επινοήθηκε μια νέα τάση! ΒΙΝΤΕΟ
- «Για την Γροιλανδία έχουμε ζητήσει συντονισμό του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας
- Αλεξανδρούπολη: Σε ευπαθείς ομάδες ως καύσιμη ύλη τα δέντρα που λύγισαν από την κακοκαιρία
- ΕΕ–Mercosur: Ο Ευρωπαϊκός κλάδος επιτραπέζιων ελιών αντιδρά στη συμφωνία
- Τι αποκάλεσε ο Όρμπαν «παραμύθια», την ώρα που άφθονο ευρωπαϊκό χρήμα ρέει προς την Ουκρανία
- Γεραπετρίτης: Θα έρθει και η επέκταση των χωρικών υδάτων, vid
- Επικός ο RFK: Το χιουμοριστικό βίντεο να πίνει πλήρες γάλα…και τα γέλια του Μασκ
- Ν. Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή με τη ΝΔ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει – Η χώρα χρειάζεται άλλον άνεμο»
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για τη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη Βασ. Όλγας
- Λίγες μέρες μετά την υιοθέτηση του ευρώ, η Βουλγαρία βρίσκεται ξανά σε ακυβερνησία









