Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναλυτικά, οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες-χρήστες του διαδικτύου με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν-παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Παράλληλα, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν
- Ο κανόνας των 30 δευτερολέπτων για να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε
- Η viral πρωτεϊνική pizza χωρίς αλεύρι που θα λατρέψετε
- Artemis II: Έγγραφο της NASA αποκαλύπτει ότι μετέθεσε την εκτόξευση της αποστολής για Μάρτιο
- Σ. Βολουδάκη (υφυπουργός Μετανάστευσης): Το λιμενικό, πολλές φορές, λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου
- Συρία: Αμερικανικά πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
- Προβληματισμός στην Μόσχα! Οι ΗΠΑ δεν απαντούν για τα πυρηνικά όπλα
- Νέα κακοκαιρία σαρώνει την Ισπανία: «Ακραίος» ο κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών στην Ανδαλουσία, vid
- Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά “εξηγήσεις” από τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- 6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια – Ο μισθός τελειώνει… στις 18 του μήνα









