«Ο βαλλιστικός πύραυλος Rezvan ρευστών καυσίμων διαθέτει βεληνεκές 1.400 χιλιομέτρων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση μεταδίδοντας εικόνες του πυραύλου.
«Πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο ακριβείας που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα οκτώ φορές της ταχύτητας του ήχου», ανακοίνωσε ο στρατός Χοσέιν Σαλάμι, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), το Ιράν διαθέτει είκοσι τύπους βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και πυραύλους Cruise και drone. Οι ικανότητές τους ποικίλουν. Ο Qiam-1 έχει βεληνεκές 800 χλμ ενώ ο Ghadr-1 μπορεί να φθάσει τα 1.800 χλμ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η προτεραιότητα του Ιράν στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πλέον η ακρίβεια των πυραύλων του.
Τον Φεβρουάριο, οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει τον Kheybarchékan, έναν πύραυλο μέσου βεληνεκούς ικανό «να πλήξει στόχους σε ακτίνα 1.450 χλμ».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









