• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εισαγγελική παρέμβαση για τον «φουσκωμένο» αριθμό κρουσμάτων στην Κοζάνη!

Εισαγγελική παρέμβαση για τον «φουσκωμένο» αριθμό κρουσμάτων στην Κοζάνη!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των καταγγελιών περί «ξεχασμένων» κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διέταξε η Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, στην περιοχή θα φτάσει και κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας, για το ίδιο ζήτημα.

Προηγήθηκε καταγγελία των δημάρχων της Κοζάνης ότι στην καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού προστέθηκαν κρούσματα του περασμένου Νοεμβρίου!!!

Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης καταγγέλλουν ότι την Τρίτη 12/1 στα 15 κρούσματα προστέθηκαν κάποια του Νοεμβρίου και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 53.

Μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση επί τους θέματος από τους αρμόδιους φορείς δεν υπάρχει και πλέον τον λόγο τον έχουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης.

Πάντως όπως κατήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο κόσμος στην Κοζάνη έχει φτάσει στα όριά του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε lockdown από τον περασμένο Οκτώβριο:

«Από τα στοιχεία που οι ίδιοι συλλέγουν από τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς και από την ενημέρωση από τον τοπικό εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 53 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες περίπου 40 ήταν ξεχασμένα από τον Νοέμβριο. Αυτό φυσικά επηρεάζει και τις αποφάσεις για το lockdown. Ο κόσμος είναι τρελαμένος κι όταν βλέπει να γίνονται τέτοιες αστοχίες».

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)