Ξεκάθαρο: Η Πολωνία ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία – ΒΙΝΤΕΟ

Θα ερημώσει η Ανατολική Ευρώπη...

Η Πολωνία αυξάνει την παραγωγή πυρομαχικών κατά 5 φορές εν μέσω συγκρούσεων στην Ουκρανία αλλά και αύξησης του πολωνικού στρατού με στόχο ενχεχόμενη πολεμική αναμέτρηση με την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η Πολωνική Ομάδα Εξοπλισμών (PGZ SA) ανακοίνωσε την επέκταση της παραγωγής πυρομαχικών και φυσιγγίων κατά 5 φορές. Η PGZ είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ευρωπαϊκή αγορά όπλων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολωνικής εταιρείας, η επιχείρηση θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή πυρομαχικών από 30.000-40.000 σε περισσότερα από 200.000 τεμάχια.

Η αύξηση της παραγωγής συνδέεται τόσο με την προμήθεια οβίδων 155 mm στην Ουκρανία, όσο και με την επέκταση του ίδιου του Πολωνικού Στρατού. Έτσι, όχι μόνο ο πολωνικός στρατός αλλά και η βιομηχανία προετοιμάζεται για πόλεμο, σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ προετοιμάζουν και την Πολωνία για πόλεμο με την Ρωσία και έτσι στο τέλος θα ερημώσει η Ανατολική Ευρώπη.

Εκτός των άλλων, η Πολωνία παρέλαβε από τις ΗΠΑ την πρώτη συστοιχία αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων πολλαπλών πυραύλων HIMARS για  να τους αναπτύξει στην μεθόριο με την Ρωσία, ανακοίνωσε χιες ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

Τον Μάρτιο, το πολωνικό υπουργείο διευκρίνισε ότι αυτά τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας θα εξοπλίσουν μια στρατιωτική μονάδα με βάση το Όλζτιν, σε απόσταση περίπου 80 χλμ από τα σύνορα με το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό, τα HIMARS «θα ενισχύσουν τον πολωνικό στρατό στο ανατολικό τμήμα της χώρας και στην ανατολική πτέρυγα της Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ)».

Η Πολωνία αγόρασε 20 HIMARS το 2019 και τώρα λαμβάνει την πρώτη παράδοση αυτών των συστημάτων. Η Βαρσοβία έχει αναφέρει ότι διαπραγματεύεται με την Ουάσινγκτον για να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό από αυτά τα όπλα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί