• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κορυφή στις προτεραιότητες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ η προμήθεια πυραύλων Tomahawk

Κορυφή στις προτεραιότητες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ η προμήθεια πυραύλων Tomahawk

Στην λίστα που κατέθεσαν στο Κογκρέσο για ανεκπλήρωτα ακόμα προγράμματά τους, οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ ζητούν την προμήθεια αντιπλοϊκών πυραύλων NSM και τακτικών πυραύλων Tomahawk έναντι συνολικού ποσού 153.8 εκ. δολαρίων.

Ο NSM είναι ένας νέας γενιάς αντιπλοϊκός πύραυλος ο οποίος υιοθετείται σταδιακά από τις ναυτικές, αεροπορικές και ορισμένες του Στρατού, μονάδες των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελεί το μέλλον μετά τους γνωστούς πυραύλους Harpoon. Το Σώμα των Πεζοναυτών επιθυμεί να λάβει συνολικά 35 πυραύλους Naval Strike Missile(NSM) έναντι 57.8 εκ. δολαρίων.

Εκτός των NSM, οι Πεζοναύτες ζητούν με στο Νο 2 της λίστας τους τη διάθεση τακτικών πυραύλων Tomahawk της αντιπλοϊκής έκδοσής τους, συνολικά 48 πυραύλους του τύπου έναντι ποσού 96 εκ. δολαρίων.

Και τα δύο συστήματα χρειάζονται επίγειες πλατφόρμες, αυτοκινούμενες για να βληθούν από τους Πεζοναύτες ενώ η χρησιμοποίησή τους από το Σώμα είναι επιθυμητή από τη στιγμή που το Σώμα των Πεζοναυτών θέλει να έχει τη δυνατότητα να πλήξει εχθρικά πλοία κατά τις επιχειρήσεις του από μία νήσο σε μία άλλη για την προστασία των αποβατικών του δυνάμεων και την επιβολή απαγόρευσης πεδίου στον εχθρό.