Τρεις οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα ΤΟΜΑ του Τσέχικου Στρατού

Το Τσέχικο Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε τους τρεις υποψηφίους που προχώρησαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού προμήθειας νέου ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένο όχημα Μάχης) για τον Τσέχικο Στρατό. Η κονταρομαχία θα διεξαχθεί μεταξύ των, BAE Systems από την Αγγλία με το CV-90 ( όχημα σουηδικής σχεδίασης ), της KMW Rheinmetall με το γνωστό KF-41 Lynxκαι τέλος της General Dynamics Ευρώπης με το Ascod. Αυτές οι εταιρείες κατέθεσαν και τις προσφορές τους […]

Το Τσέχικο Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε τους τρεις υποψηφίους που προχώρησαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού προμήθειας νέου ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένο όχημα Μάχης) για τον Τσέχικο Στρατό.

Η κονταρομαχία θα διεξαχθεί μεταξύ των, BAE Systems από την Αγγλία με το CV-90 ( όχημα σουηδικής σχεδίασης ), της KMW Rheinmetall με το γνωστό KF-41 Lynxκαι τέλος της General Dynamics Ευρώπης με το Ascod. Αυτές οι εταιρείες κατέθεσαν και τις προσφορές τους για το διαγωνισμό μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Τσεχίας για την προμήθεια συνολικά 210 ΤΟΜΑ που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά BVP-2, θα κοστίσει στο Τσέχικο Δημόσιο περίπου 2.4 δις δολάρια και προϋποθέτει από τον όποιο ανάδοχο ότι η Τσέχικη βιομηχανία θα λάβει κατασκευαστικό έργο ύψους του 40% του συνολικού προγράμματος. Και οι τρείς εταιρείες έχουν προχωρήσει σε υπογραφή μνημονίων συνεργασίας ήδη με τσέχικες εταιρείες για το πρόγραμμα, προετοιμαζόμενες φυσικά για το ενδεχόμενο να κερδίσουν το πρόγραμμα. Ο τελικός νικητής του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθεί  αφού παρέλθουν οι εκλογές στην Τσεχία οι οποίες είναι στις 8 Οκτωβρίου 2021.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί