θα προχωρήσει το πρόγραμμα εξοπλισμού με συστήματα αντιμέτρων κατά τορπιλών για τα Υ/Β U-214 ( ; )

Η ΓΔΑΕΕ, η αρμόδια διεύθυνση για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισε να ορίσει ως προσωρινό ανάδοχο του προγράμματος προμήθειας αντιμέτρων τορπιλών και υποστήριξής τους, για τα υποβρύχια κλάσης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” (U-214) την ιταλική Leonardo η οποία ήταν και η μόνη που κατέθεσε οικονομική προσφορά. Το σύστημα που προτείνει η Leonardo και θα εγκατασταθεί στα […]

Η ΓΔΑΕΕ, η αρμόδια διεύθυνση για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισε να ορίσει ως προσωρινό ανάδοχο του προγράμματος προμήθειας αντιμέτρων τορπιλών και υποστήριξής τους, για τα υποβρύχια κλάσης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” (U-214) την ιταλική Leonardo η οποία ήταν και η μόνη που κατέθεσε οικονομική προσφορά.

Το σύστημα που προτείνει η Leonardo και θα εγκατασταθεί στα 4 Υ/Β U-214 και στο “ΩΕΚΑΝΟΣ”, είναι το C303/S και είναι μία πλήρης συλλογή από ηλεκτρονικά συστήματα και αντίμετρα με τα οποία το υποβρύχιο μπορεί να αμυνθεί κατά εισερχόμενων τορπιλών. Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί στα 10 εκ. ευρώ από την ελληνική πλευρά, τιμή αποδεκτή από τη Leonardo.

Ο ορισμός προσωρινού αναδόχου βέβαια δε σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε καθώς η ΓΔΑΕΕ πρέπει να οριστικοποιήσει την επιλογή της ή αν απορρίψει τελικά την προσφορά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσει το εν λόγω πρόγραμμα αφού όταν παραγγέλθηκαν τα υποβρύχια, παραγγέλθηκαν όχι μόνο χωρίς συστήματα αντιμέτρων αλλά και χωρίς βαρέες τορπίλες (κλασσική παθογένεια των εξοπλισμών της Ελλάδας ανά τα χρόνια η μη αγορά όλων των απαραίτητων συστημάτων και εξοπλισμού σε καίρια συστήματα με το κλείσιμο της συμφωνίας προμήθειάς τους), πρόγραμμα το οποίο ακόμα δεν έχει τρέξει όπως θα έπρεπε αφού υπάρχουν διαπραγματεύσεις ελληνικ΄ςη και γερμανικής πλευράς ως προς την τελική τιμή του προγράμματος αφού η τιμή του αργύρου, βασικού στοιχείου για τις μπαταρίες των συσσωρευτών ( μπαταριών- των τορπιλών) έχει ανέβει και υπάρχει διαφωνία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί