Σύμμαχος Πούτιν: «Βάσιμες ανησυχίες για Γ’Π.Π. – Νατοϊκά στρατεύματα στα σύνορά μας»

«Καμπανάκι» από Λευκορωσία...

Περίπου 32.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα, 235 αεροπλάνα και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.


«Η κατάσταση δεν είναι καθόλου ήρεμη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων μας», είπε ο μοναδικός ηγέτης-σύμμαχος του Πούτιν στην Ευρώπη, δίνοντας αριθμούς:

«Στα σύνορα με Λευκορωσία και Ρωσία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Συμμαχίας στην Ευρώπη, περίπου 32.000 στρατιώτες των δυνάμεων των ενωμένων ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Υπάρχουν περισσότερα από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 160 συστήματα πυροβολικού και όλμοι, 235 αεροπλάνα και ελικόπτερα».

«Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Μολδαβία, η Γεωργία και η Σερβία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Παραδέχθηκε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ορατός ο κίνδυνος ενός Γ’Π.Π.:

«Η στρατιωτική βία έχει γίνει και πάλι το κύριο επιχείρημα που προβάλλεται από τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Λες και δεν υπήρξαν ποτέ εκατομμύρια απώλειες και η φρίκη του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα έχουμε κυριολεκτικά κατακλυστεί από ένα πληροφοριακό κύμα της λεγόμενης πρόβλεψηςενός Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο έχει διαδοθεί από όλους».

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί