Ο Λαβρόφ προειδοποιεί πως η ένταξη της Ουκρανίας θα μπορούσε να επισπεύσει την κατάρρευση της ΕΕ

Θα το ζήσει και αυτό η Ενωμένη Ευρώπη;

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφορικά με τις εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, άφησε να εννοηθεί την Τρίτη ότι η ένταξη της Ουκρανίας θα μπορούσε στην πραγματικότητα να επισπεύσει την κατάρρευση του μπλοκ.

«Αν θέλουν να ξεχάσουν εντελώς την οικονομία, γι’ αυτό πιθανότατα μπορεί να χρειάζονται τον Ζελένσκι», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην Μόσχα αναφέρει το ρωσικό μέσο.

Θα ενταχθεί η Ουκρανία στο ευρωπαϊκή ομάδα κρατών με την οικονομία που έχει; Κάτι τέτοιο θα είχε, αν μη τι άλλο, καταστροφικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ένα κράτος οφείλει να έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ.

Σημειώνεται πως στις 15/6 ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κίεβο. Η διαδικασία ένταξης έχει βέβαια πολύ δρόμο ακόμα, ωστόσο άπαξ και η Ουκρανία γίνει μέλος της ΕΕ με αυτή την οικονομική κατάσταση, τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα και αυτό είναι γνωστό και στην Μόσχα.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί