Σε ποιά χώρα περιμένουν τον Πάπα με γιγάντιο άγαλμά του 14 μέτρων…! Vid

Ένα μνημειώδες άγαλμα του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, ύψους 14 μέτρων τοποθετήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026 στην παραλιακή ζώνη Κόστα Βέρντε στο Κadvanced (Callao) του Περού.

Η εγκατάσταση αυτή έγινε ενόψει της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης του Ποντίφικα στη χώρα.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Περουβιανό γλύπτη Rafael Gutiérrez Quispe και ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 45 ημέρες. Το εσωτερικό του αποτελείται από γαλβανισμένο χάλυβα, ενώ εξωτερικά έχει καλυφθεί με ειδική ναυτική βαφή προκειμένου να προστατεύεται από τη διάβρωση και την αλμύρα του Ειρηνικού Ωκεαανού.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του και τις τοπικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο άγαλμα στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στον συγκεκριμένο Πάπα.

Η επίσκεψη αυτή, που ξεκινά στις 11 Νοεμβρίου, έχει τον χαρακτήρα «επιστροφής στην πατρίδα», καθώς ο αμερικανικής καταγωγής Πάπας Λέων ΙΔ΄ (Robert Francis Prevost) κατέχει την περουβιανή υπηκοότητα και υπηρέτησε επί δύο δεκαετίες ως ιεραπόστολος και επίσκοπος στη χώρα, έχοντας μάλιστα διατελέσει διοικητής της επισκοπής του Καλιάο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.


Η περιοδεία του Πάπα στη Λατινική Αμερική περιλαμβάνει επίσης την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, πραγματοποιούμενη μόλις τρεις εβδομάδες μετά από επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση όγκου από τον πνεύμονα.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ -EPA-EFE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί