Ρωσική απόβαση στην.. υποσαχάρια Αφρική

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, οι Ρώσοι φέρονται έτοιμοι να πατήσουν πόδι στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς η στρατιωτική δικτατορική Κυβέρνηση στο Μάλι φέρεται αν έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία για τη μίσθωση ενός σώματος μισθοφόρων της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner.

Ο αριθμός των μισθοφόρων που έχει συμφωνηθεί είναι περίπου 1.000 άτομα της Wagner με το μισθωτήριο να είναι 10.8 εκ. δολάρια το μήνα για την παροχή των υπηρεσιών της ρωσικής αυτής μισθοφορικής οργάνωσης για λογαριασμό της δικτατορικής κυβέρνησης του Μάλι χωρίς να αναφέρονται άλλα στοιχεία για τη συμφωνία αυτή.

Την ίδια ώρα, άνθρωποι της Wagner αρνούνται κάτι τέτοιο παρά την έρευνα του ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου με την έμμεση εμπλοκή μέσω της οργάνωσης αυτής να μην επιβεβαιώνεται. Παρόλα αυτά, η Γαλλία έχει εξαπολύσει κυνήγι .. μαγισσών για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

Η Γαλλία βρίσκεται σε μία προσπάθεια τελευταία για την ενίσχυση της ποσόστωσης της αποστολής των 5.000 στρατιωτών που έχει αποστείλει στην περιοχή για την αντιμετώπιση ακραίων ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, με περισσότερους Ευρωπαίους από διάφορους Ευρωπαϊκούς Στρατούς. Θεωρεί ότι η ανάμιξη των Ρώσων στην περιοχή θα προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα για την περιοχή και τους ίδιους και γι αυτό έχει ζητήσει την αρωγή των ΗΠΑ στο να πειστεί η δικτατορική κυβέρνηση του Μάλι, η οποία πήρε την εξουσία με την ανοχή του Παρισιού, να μην προχωρήσει τη συμφωνία με τη Wagner για να προστατευθούν τα γαλλικά συμφέροντα.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η Δύση δεν επιθυμεί να υπάρχει ούτε υποψία ρωσικής παρουσίας στην υποσαχάρια Αφρική. Τμήματα της Wagner έχουν συμμετάσχει σε μάχες στη Συρία και τη Λιβύη ενώ και σε άλλα μέρη του κόσμου έχουν εντοπιστεί μέλη της να προσφέρουν υπηρεσίες.