Ρωσικά ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ μπαίνουν στο Ντονέτσκ! «Δεν θα επιτρέψουμε νέα σφαγή», ξεκαθαρίζει η Μόσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι διεθνιστές, οι οποίοι υπέστησαν ακόμα μία ήττα από την «Αρκούδα»...

Rωσικά άρματα μάχης μπαίνουν στο Ντονέτσκ, μετά την αναγνώριση περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας από τον Πούτιν ως ανεξάρτητα κράτη.

Συγκεκριμένα, ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μεταδίδει πως είδε ίλες στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, να κινούνται τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε δρόμους λίγο έξω από τη Ντανιέτσκ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας της ανατολικής Ουκρανίας, μερικές ώρες μετά την αναγνώρισή της, όπως και αυτής του Λουγκάνσκ, ως ανεξάρτητων κρατών από τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Guardian μετέδωσε βίντεο που κυκλοφόρησε στην Ουκρανία και φέρεται να δείχνει στρατιωτικά οχήματα να κινούνται κατά μήκος δρόμου στην περιοχή.

Δεν διευκρινίζεται ούτε το εύρος, ούτε η διάρκεια της ανάπτυξης του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία.

Σε μακροσκελή ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πούτιν αρκετές στιγμές φαινόταν να έχει καταληφθεί από οργή, απαίτησε το Κίεβο να σταματήσει αμέσως «τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» του εναντίον των αυτονομιστών προειδοποιώντας το πως θα έχει την αποκλειστική «ευθύνη για τη συνέχιση της αιματοχυσίας».

Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάπου 150.000 στρατιωτικούς γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Δύση.

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από την Μόσχα δεν αλλάζει την σύνθεση των μερών στις Συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση και την υποχρέωση της Ουκρανίας να τις εκπληρώσει είπε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη (22/02, ώρα Ελλάδας), ο Βασίλι Νεμπένζια, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.


Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Βασίλι Νεμπένζια ανέφερε: «Το Κίεβο εξακολουθεί να είναι υποχρεωμένο να τις εκπληρώσει. Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μια διπλωματική λύση, αλλά δεν σκοπεύουμε πλέον να επιτρέψουμε μια νέα αιματηρή σφαγή στο Ντονμπάς».

photo tass

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί